Как да бъдем винаги на гребена на дигиталната вълна?

Дигиталният маркетинг е сред най-динамичните сфери на работа. Правилата и тенденциите се променят ежедневно, а “правилно” и “грешно” са понятия, които отдавна са извън играта.

Как да бъдете винаги на гребена на дигиталната вълна и да сте сигурни, че сте информирани за новостите в динамичния свят на дигиталния маркетинг?

Събрахме за вас любимите ни източници на новини и проучвания!

Първият източник на актуална и полезна информация, който ви представяме е сайта на Social Media Today! Освен да хвърляте око на сайта им ежеседмично, горещо препоръчваме и седмичния им нюзлетър, който е пълен с полезни статии и новини. Не се съмняваме, че ще предизвикат интереса ви.

Social Media Examiner наричат себе си „Вашият гид в джунглата на социалните мрежи“ и смятаме, че това е доста точно!
Имат и инстаграм профил, койте можете да последвате, за да се информирате за новостите и докато прекарвате времето си в платформата: https://www.instagram.com/smexaminer/
Social Media Examiner имат и много полезен YouTube канал, където разискват важни теми и споделят много know-how видеа:
https://www.youtube.com/user/socialmediaexaminer

Блогът на Social Bakers е пълен с полезни статии и проучвания, които екипа им от специалисти “опичат” за нас и ни ги предоставят в лесен и достъпен формат.
Освен това имат и ангажиращ Instagram акаунт, който си заслужава клика върху “Follow” бутона.

Гмуркайте се в света на маркетинга с отличниците в тази дисциплина – Marketing Dive.

5. Българският блог на Капитал

Кой казва, че в България няма стойностна, актуална и интересно поднесена информация за дигиталния маркетинг? Капитал са поредния добър пример в това отношение. Ежеседмичния им бюлетин за Маркетинг и реклама е от онези мейли, които не остават непрочетени за дълго.

Полезни, систематизирани и пълни с конкретика статии! От съвети за SEO оптимизация до съвети и трикове за социалните мрежи. Блогът на SEO Charge е сред любимите виртуални “отбивки” за свежи идеи.

7. Личности

Up to date с новостите в дигиталния свят чрез истински хора! Да, има много чудесни профили на хора в социалните мрежи, които ежедневно се грижат да снабдят последователите си с най-новите функции и тенденции, ето двама наши любимци:
Gary Vee
Dain Walker

Инстаграм акаунт, пълен с Know-how съдържание, включително със съвети за разгадаване на алгоритмите на платформите. Няма да ви бавим повече, цък за да последвате: Instagram Creators

9. Facebook for Business & Instagram for Business

Накрая, но не на последно място, що се отнася до Facebook и Instagram маркетинг не можем да не споменем официалния сайт на Facebook за бизнес и официалния акаунт на Instagram за бизнес където споделят новости, съвети и насоки за маркетолозите, дизайнерите и копирайтърите.

За да бъдете винаги на гребена на дигиталната вълна, ежеседмично отделяйте време да следите и четете за новостите и тенденциите в бранша. Изградете си рутина да започвате седмицата с 30-минутен прочит на любимите нюзлетъри и сайтове, свързани с дигиталния маркетинг, докато се наслаждавате на понеделнишкото си кафе, например. Гарантирано, че ще бъде полезно и вдъхновяващо.

Ако имате нужда от помощ в гмуркането в дълбините на дигиталния маркетинг, не се колебайте да се свържете с нас ТУК.

Comments are disabled.